We hebben het vaak over de geweldige voordelen van lijnzaad in een dieet, maar wist u ook dat het een bijzonder veelzijdig ingrediënt is dat op drie manieren kan worden gebruikt? Gemalen (of gebroken), heel of als olie. Dit leidt dan vaak naar de volgende vraag: “hoe wordt lijnzaad het best gegeten?” Om lijnzaad te eten, zullen de meeste mensen kiezen voor de gemalen of hele zaadjes, omdat lijnzaadolie (of lijnolie) het best bij het koken gebruikt kan worden in plaats van zonnebloem- of olijfolie. Met dit in het achterhoofd zullen we dieper ingaan op de verschillen tussen gemalen en heel lijnzaad.

Flaxseeds

Wat is het verschil tussen gemalen en heel lijnzaad?

Het grote verschil tussen het eten van gemalen of heel lijnzaad betreft de vertering van de zaadjes. Lijnzaad is een uitstekende bron van vezels, en hele lijnzaadjes gaan door het hele lichaam zonder te worden verteerd. Dit houdt in dat het lichaam voorbijgaat aan de geweldige voordelen die de zaadjes te bieden hebben. Vezels spelen een grote rol bij de vertering van heel of gemalen lijnzaad, en daarom kan het lichaam gemakkelijker gemalen lijnzaad verteren dan de hele zaadjes.

flax_milled

De rol van vezels in lijnzaad:

Er zijn twee soorten vezels, oplosbaar en onoplosbaar. Gemalen lijnzaad biedt het lichaam de voordelen van zowel oplosbare als onoplosbare vezels, terwijl heel lijnzaad door zijn buitenwand alleen onoplosbare vezels levert. Door de rol die onoplosbare vezels spelen, gaat heel lijnzaad snel door het hele verteringsstelsel en draagt het bij aan een regelmatige stoelgang. Met koudgemalen lijnzaad kan het lichaam de vele voordelen ervan benutten dankzij de oplosbare vezels in de zaadjes. Deze voordelen omvatten eiwitten, ijzer en omega 3-olie.

Wat is beter om te eten: heel of gemalen lijnzaad?

Om lijnzaad toe te voegen aan een dieet, is het beter om gemalen lijnzaad te eten. De zaadjes worden vermalen tot een poeder dat gemakkelijk te eten en te verteren is. Het lichaam neemt meer vezels op uit gemalen lijnzaad, en het is ook gemakkelijk om mee te koken door het toe te voegen aan een favoriete maaltijd of tijdens het bakken, braden en dresseren. Gemalen lijnzaad vormt een uitstekend alternatief voor eieren in vegan recepten.

Gemalen lijnzaad eten:

Veel consumenten genieten van het knapperige gevoel van heel lijnzaad, maar door zijn veelzijdigheid is gemalen lijnzaad populair bij veel mensen. De diverse gebruiksmogelijkheden ervan verklaren waarom het de meest gekozen wijze is om de fantastische voordelen van lijnzaad te benutten. U hoeft ons echter niet zomaar te geloven! Probeer zelf gemalen lijnzaad en ervaar de heerlijke smaak en de vele voordelen van dit supergezonde zaadje. Bij Linwoods mengen we lijnzaad met allerlei andere zaden, noten en bessen om een assortiment van supergezonde en lekkere zaden te bieden voor het hele gezin. Bekijk ons assortiment superzaden.

Pumpkin Soup_soup